Idén korábban a Tesla visszahívta a kibővített Autopilot csomagot, majd kivett belőle néhány funkciót, hogy egy alapfokú Autopilot csomagot adjanak ki helyette, ami viszont az összes Tesla jármű alaptartozéka lett. Az onnan kivett kiegészítőket a teljes önvezető módba pakolták át, amit hatezer dollárért lehet még az autó kiszállítása előtt megrendelni, azután pedig nyolcezerért.

Ezekről a funkciókról van szó:

  • Autopilot módban való vezetés: automata vezetés az autópálya felhajtótól a lehajtókig, sávváltásokkal, és lassabb autók előzésével
  • Automata sávváltás
  • Automata parkolás
  • Az autót magunkhoz tudjuk hívni a parkolóban

 

Ez azért okozott problémát nem kevés Teslásnak, akik a kibővített Autopilot csomaggal rendelkeztek, mert ha ők a teljes önvezetés csomagra szerettek volna frissíteni, akkor többet kellett volna fizetniük, mert a Tesla azokat a funkciókat csapta hozzá a csomaghoz, amiért ők már egyszer fizettek.

Az előző hónapban a Tesla háromezer dollárral lejjebb vitte a csomag árát, hogy ezzel próbálja meggyőzni a kibővített Autopilot tulajdonosokat arra, hogy váltsanak.

Most a Tesla azt jelentette be, hogy az ár drágulni fog augusztus 16.-tól. Ekkortájt fog megjelenni a 10-es verziójú szoftver update is, ami várhatóan még fejlettebb Autopilot és teljes önvezető funkciókat fog tartalmazni a csomagok tulajdonosai számára.

Noha várható volt, hogy a korábbi árcsökkentés csak ideiglenes lesz, ez a marketing kampány nem tűnik túl erősnek. Az említett funkciók egyszerűen nem elegek ahhoz, hogy rábírják a Teslásokat arra, hogy felfejlesszék a meglévő szolgáltatásukat, hiszen mindezért egyszer már korábban fizettek.

Előző cikkNagyot ugrott júliusban a brit tisztán elektromos autópiac
Következő cikkLehet, hogy van jobb megoldás a szilárdtest akkunál?