A Ford vezérigazgatója, Jim Hackett nem aggódik a Teslától érkező konkurencia miatt. Sőt, úgy véli a Ford meg fogja őrizni az autózás megszületése óta folyamatosan tartó úttörő szerepét. Hackett is egyetért az elektrifikációval, de azt nem is nehéz észrevenni, hogy ez lesz autóipari szektor jövője.

Noha a vezérigazgató saját bevallása szerint nem aggódik a Tesla miatt, azt bevallja, hogy komoly versenytársukról beszélünk. Nemrég így nyilatkozott a CNN Business-nek a témában:

„Jelenleg egy rakétatudóssal versenyzek, aki nagyon okos, és ezt tisztelem is. Azonban ő igazából az igazi forradalmárral, Henry Forddal versenyez. Mielőtt a Ford megépítette volna az első autót, 12 óráig tartott egyet legyártani. Henry Fordnak ezt sikerült 52 percre levinnie. Ma 53 másodpercenként legyártunk egy F-150-et.”

A Tesla jelenleg a Fordon kívül az egyetlen olyan amerikai autógyártó, amelyik ellen még soha nem hirdettek ki csődöt. Azonban a Szilícium-völgyből érkező vállalat még csak 16 éve van a piacon, a Ford pedig egy jó pár évvel nagyobb múltra tekinthet vissza. Hackett így folytatta:

„Szóval milyen kihívásokkal is kell egy ipari forradalmárnak szembenéznie? Működik-e a gyártási rendszer? Milyen gyorsan épül meg egy autó? Nem csak a technológiáról van szó, hanem az ipari modellnek is működnie kell. A Ford pedig ebben nagyon jó.”

Hackettnek igaza van, a Ford és számos más tradicionális autómárka rendelkezik a változáshoz szükséges eszközökkel. Azonban ennek ellenére még mindig nem történt meg az elektromos mobilitást elhozó áttörés, úgy tűnik erre még továbbra is várnunk kell.

Előző cikkEzért nem érdemes feltörni egy Teslát
Következő cikkA Mercedes-AMG One hiperautó kiszállításai csak 2021-ben fognak megkezdődni