Az nem titok, hogy Jay Leno egy nagy autórajongó, komoly gyűjteménye is van, egyedi és klasszikus modellekkel tarkítva, amiben még egy Tesla is helyet kapott.

Annak ellenére, hogy Lenonak csak egy Teslája van, rajong a vállalatért, és a technológiáért is úgy általában, amit nem is titkol. Így nyilatkozott a CNBC-nek a témában:

„Van egy Teslám már három éve. Eddig semmit sem kellett vele csinálnom, semmiféle folyadékot sem kellett benne cserélnem, semmit. A gőz körülbelül 1800-tól 1911-ig vitte a prímet, majd jött a belsőégésű motor, 1911-től kábé mostanáig. Én azt jóslom, hogy egy ma születő embernek annyi esélye lesz benzines autót vezetni, mint amekkora esély manapság van arra, hogy manuális sebességváltót használjunk.”

Tegyük hozzá ehhez az idézethez, hogy az Egyesült Államokban szinte senki nem használ manuális sebességváltót, csak az, aki ezt mindenáron szeretné.

Jay Leno arra is felhívja a figyelmet, hogy még javulnia kell a technológiának ahhoz, hogy sikeres lehessen. Sokan vannak akik, azon dolgoznak, hogy az elektromos technológia megbukjon. Azonban ha jelentősen fejlődik ez a meghajtás rendszer, akkor fényes jövő áll előtte.

Jelenleg a Tesla az egyetlen vállalat, ami tényleg megoldást tud nyújtani az elektromos autók hatótávolságára és töltési infrastruktúrájára vonatkozó problémákra. Azonban idővel őket más autógyártók is követni fogják.

„Ahhoz, hogy a technológia sikeres legyen, nem egyenlőnek, hanem jobbnak kel lennie. A Tesla már többé kevésbé megoldotta az akkumulátort érintő problémákat. Ma már egy töltéssel 350-400 mérföldet is meg lehet tenni. Nincs szükség karbantartásra. Gyorsabbak mint a benzines autók. Szóval szinte semmi sem indokolja azt, hogy benzines autónk legyen, azt kivéve, ha igazán hosszú távolságot akarunk megtenni.”

Leno jó véleménnyel van Elon Muskról is:

„Egy amerikai autót épít Amerikában amerikai munkásokkal, akinek a szakszervezeti bért fizeti ki – a teljeset. Miért nem drukkolnak többen, hogy sikeres legyen? Ezt nem teljesen értem.”

Előző cikkMinden, amit a Lotus Evija-ról tudni lehet
Következő cikkÚjabb részletek derültek ki a Tesla V10 szoftveréről