Az Amie DD művésznéven futó biohacker osztotta meg az alábbi videót, amelyben az látható, ahogyan kiveszi az RFID chipet a Model 3 kulcskártyájából, csinál belőle egy implantátumot, amit azután beültet a karjába.

Lehet, hogy elsőre kicsit erősnek hangzik az, hogy valaki a bőre alá tesz be egy műszert, ez nagyjából ugyanaz az eljárás, mint amikor a háziállatainkba ültetünk chipet, hogy aztán azonosítani tudjuk őket.

Amie-nek amúgy már volt egy RFID chip a kezébe ültetve, és azt gondolta, hogy át tudja küldeni az információkat a Tesla kulcskártyájából erre a chipre, de ezt a Tesla biztonsági rendszere nem tette lehetővé. Ehelyett kinyerte a chipet a Model 3 kártyájából, amit utána egy olyan biopolimer kapszulába tett, amit biztonságosan a testbe lehet ültetni. A beültetést már nem saját maga végezte, hanem egy szakember, aki amúgy az Ananász (Pineapple) névre hallgat.

A videón az még nem látható, hogy tényleg működik-e ez a megoldás, de feltehetőleg nemsokára érkezik egy ezt dokumentáló anyag is.

Érdekes és formabontó megoldá,s amit látunk, viszont kérdések merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy mennyire praktikus ez a módszer. A Model 3 kulcskártyáját és az RFID rendszert nem arra tervezték, hogy az autó kinyitásának elsőszámú lehetősége legyen. Ez mindössze egy biztonsági tartalék rendszer arra az esetre, ha nem működik a telefon, vagy valakinek kölcsön akarjuk adni az autót, de nem akarjuk, hogy hozzáférjen az ügyfélfiókunkhoz. Ez viszont nem fog úgy működni, ha a chip a karunkba van ültetve. És ha ezt arra akarjuk használni, hogy kinyissuk az autót, akkor sem lesz egyszerűbb a dolog, mert a telefon magától kinyitja a Teslát, amikor közeledünk hozzá. Talán Amie nem szereti magával hordani a telefonját…

Előző cikkÚjabb részletek derültek ki a Tesla V10 szoftveréről
Következő cikkAz Audi és a Rimac közösen építi az R8 elektromos utódját