A Tesla 10-es verziójú szoftverfrissítése meglepetésként érte a Tesla-közösséget. Az autógyártó az előző, 9-es szoftverfrissítést 2018 szeptemberében adta ki, és évek óta az volt az első teljes frissítés. Viszont most úgy néz ki, hogy máris érkezik a következő, a 10-es verzió (V10). Mindezt Musk már elhintette az előző hónapban, amikor azt nyilatkozta, hogy a V10 augusztusban jöhet.

A vezérigazgató a Twitteren vissza is tért a témára, elsőre annyit osztott meg, hogy az új szoftver „nagyon jónak tűnik” és „hamarosan” érkezik a korai hozzáféréssel rendelkező Teslások számára.

Musk még a 9-es verzió élesítése előtt beszélt részletesebben a V10-ről tavaly, és akkor azt mondta, hogy egy streamelő funkció és egy autós karaoke („caraoke”) is helyet fog kapni a frissítésben. Az alábbi tweet arra enged következtetni, hogy ezeket a funkciókat Musk le is tesztelte:

„A videó és a hangosítás elképesztő. Lesz Caraoke is!”

Musk korábban már beszélt arról, hogy a streaming „hihetetlenül magával ragadó” lesz, és a kényelmes üléseknek és térhangzásnak köszönhetően mozi élményt fog tudni nyújtani.

A „caraoke” pedig lehetővé fogja tenni, hogy az autó központi kijelzője segítségével karaokezzunk, nagyjából úgy, ahogy azt James Corden elnépszerűsítette.

Musk arra is kitért, hogy a korai hozzáférést meg fogják kapni azok is, akik elsőként vásárolták meg a teljes önvezetés funkciót is. A teljes önvezetés funkcióról pedig az derült ki, hogy folyamatosan emelkedni fog az ára, valószínűleg 2-4 havonta, attól függően, hogy milyen ütemben sikerül fejleszteni a technológiát. Az első áremelésre ebben a hónapban már számítani is lehet, mivel legutóbb júliusban csökkentettek az áron.

A Tesla augusztus 16.-án tervezi újra megemelni a teljes önvezető csomag árát, ami egybeeshet a V10-es szoftverfrissítés kiadásával.

Előző cikkJay Leno szerint is lejárt a benzines autók ideje
Következő cikkTestbe ültetett chippel is nyílik a Model 3