Már a pizzát is elektromos biciklin szállítják ki

Az e-bikeokat nem csak szórakozásra, hanem munkára is lehet használni.

0
90

Az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb pizzalánca, a Domino’s eddig többnyire benzines autókkal szállította ki a megrendeléseket, azonban most elektromosra váltanak, legalábbis elektromos biciklire.

A vállalat azután döntött a váltásról, miután egy átfogó és sikeres tesztprogramot futtatott le különféle helyszíneken Texastól New York-on keresztül Floridáig. A program során azt vették észre, hogy az elektromos kerékpárokkal rövidültek a kiszállítási idők, a vásárlói elégedettség pedig nőtt, és akkor a megspórolt benzinköltséget még nem is említettük.

A Domino’s a Rad Power Bikes elektromos biciklimárka RadCity Step-Thru modelljének módosított változatát használja a kiszállításokra. Ezekben az e-bikeokban egy kis integrált motor van, ami segít a pedálozásban, amikor kell. Egy töltéssel 40-65 km-t tud megtenni, ez a használattól függ. Egy bicikli 12 nagy pizzát bír el, az asszisztált végsebessége pedig 32 km/h.

Azokon a helyszíneken, ahol korábban hagyományos bicikliket alkalmaztak, a Rad Power e-bikejai nagyobb alkalmazotti elégedettséget eredményeztek. Nem lepődünk meg azon, hogy a futárok értékelik azt, ha egy elektromos asszisztens néha besegít az amúgy is megfeszített izmaiknak.

Most, hogy a Domino’s bebizonyította, hogy a különböző tesztpiacokon sikeres volt az elektromos biciklis pizza kiszállítás, országosra tervezik bővíteni ezt a szolgáltatást.

A Rad Power értékesítési igazgatója Brian Rinckenberger így nyilatkozott az együttműködésről:

„Egy személyre szabott megoldást hoztunk létre a Domino’s számára, ami példát mutat arra, hogyan használhatják vállalatok az elektromos bicikliket úgy, hogy azzal növeljék a működési hatékonyságukat és alkalmazottaik elégedettségét egyaránt. Nagyon büszkék vagyunk a Domino’s-szal való együttműködésünkre, ami évekkel ezelőtt egy Seattle-i franchise tulajdonossal kezdődött meg, és most az egész országra kiterjed.”