A Harley-Davidson már korábban is megrebesgette, hogy az elektromos biciklik felé kacsintgat, és egy-két promóciós koncepció illusztrációt is megmutattak, de minderről legutóbb egy éve volt szó, és azóta nem hallottunk semmi újat a témában. Egészen mostanáig, mivel most hivatalosan is bejelentették, hogy új e-bike sorozatot terveznek kiadni.

A könnyű súlyú és gyors bicikliket a hivatalos ismertető szerint bárki könnyedén használhatja majd, és a városi környezetben való közlekedésre tervezték őket. A Harley-Davidson egy mostanra már eléggé telített piacra lép be új e-bikejaival. Manapság akár párszáz, de több tízezer dollárért is lehet elektromos biciklit venni az Egyesült Államokban. Azt egyelőre nem lehet tudni, melyik árkategóriát lőtte be kerékpárjainak a H-D.

Hivatalos specifikációkat még nem kaptunk, de a képek alapján elsőre feltűnik, hogy nincs túl nagy hely a bicikliken az akkumulátornak. Ebből arra lehet következtetni, hogy ezeknél a járgányoknál majd valamilyen pedál segítségével is energiát lehet juttatni a motorba.

Annak ellenére, hogy a Harley-Davidson külön kiemelte, hogy ezek csak a jövőre vonatkozó koncepciók, a képekkel kapcsolatban a következő közlést adták ki:

„Prototípus modellek. A gyártási modell jellemzői különbözni fognak. Még nem kaphatók. Nem minden jövőbeni modell lesz elérhető az összes piacon.”

Ezek már elég konkrét információk olyan biciklikkel kapcsolatban, amik csak koncepciók. Inkább úgy hangzik, mintha ezek a Harley-Davidson elektromos kerékpárok így vagy úgy, de biztosan gyártásra és aztán a piacra kerülnek valamilyen formában. És ha ezek a kerékpárok akárcsak fele olyan jóra sikerednek, mint a LiveWire elektromos motor, amiről nagyon jókat lehet hallani az előzetes tesztek után, akkor ezek az e-bikeok mindenképpen nagyon izgalmasak lesznek.

Előző cikkOkosüveg lesz a Rivian elektromos pickup és SUV tetején
Következő cikkA Porsche hivatalosan is megmutatta a Taycant belülről