Az incidens a TeslaCam, a Tesla integrált kamerarendszere jóvoltából került rögzítésre.

Egy Los Angeles-i reggelen egy szerencsés Model 3 tulajdonos már épp elkezdett gyorsítani a kereszteződésben, miután a közlekedési lámpa zöldre váltott, amikor hirtelen egy piroson áthajtó rendőr jelent meg a jobb oldalról. A rendőr feltehetőleg azért ment át a piroson, mert követett valakit, viszont annak ellenére, hogy megkülönböztető világítása be volt kapcsolva, nem szirénázott, így a sofőr nem hallotta, és mivel oldalról érkezett, nem is láthatta.

A Tesla automata vészfék-rendszere viszont látta, és be is kapcsolt, így nem történt baleset. Minderről a TeslaCam által készített videó is megtekinthető:

A sofőr hálás a Teslának és Elo Musknak, hogy „a Model 3-t minden idők legbiztonságosabbá autójává tette, mert máskülönben egy borzalmas baleset résztvevőjévé vált volna, amit soha nem tudott volna elfelejteni.”

Ez nem az első, és bizonyára nem is az utolsó bizonyítéka annak, hogy a Tesla vészfékrendszere mennyire hatékony a baleset-megelőzés szempontjából, de fontos megjegyezni, hogy nem képes minden típusú ütközés elkerülésére. A Tesla így mutatja be az automata vészfék-rendszer:

„Az automata vészféket, amely egy új elkerülő-asszisztencia funkció, úgy tervezték, hogy automatikusan bekapcsolja a fékeket, hogy csökkentse egy másik járművel való, elkerülhetetlen frontális ütközés hatását. A fékek akkor kapcsolnak ki, ha a sofőr erősen rálép a gázra, elereszti a féket, vagy élesen elforgatja a kormányt.”

Így tehát fontos, hogy a Tesla sofőrök figyelme ne lankadjon még akkor sem, ha be vannak kapcsolva a különböző biztonsági funkciók.

Előző cikkA VW azt szeretné, ha a MEB platform lenne ezentúl az alap
Következő cikkAz eClassics 39.900 euróért árulja az elektrifikált bogárhátú platformját