Ha igen, akkor valószínűleg Ön is Porsche Taycan-t készül venni, és a szívén viseli az autója motorhangját.

Közel két hete, hogy bemutatkozott a német autógyártó első elektromos sportautója, a Porsche Taycan. Ahogyan azt mi is megírtuk, az ár borsos (megközelítőleg 45 millió forint), ám mindezt még bőven van hova tornászni. A Taycan-t számos kiegészítővel és extrával kínálja a Porsche, ezek mindegyikét listázzák a hivatalos weblapjukon, némelyik viszonylag reális árkategóriában fekszik, de vannak egészen elképesztő extrák is.

Ebből a legérdekesebb a “Teljesítmény” fül alatt listázott “Porsche Electric Sport Sound”, amely egy nyilvánvalóan hamis, de sportosabb motorhangot kölcsönöz az EV-nek.

A hamis motorhangok jelensége ellenben korántsem újdonság. Az újonnan forgalomba állított elektromos autókba július óta kötelező egy megfelelő hangkibocsátó rendszert építenie a gyártóknak egy EU-s szabályozás szerint. Ez arra hivatott, hogy 20 km/h alatti sebességnél, mikor az autó már szinte teljesen zajtalanul közlekedik, egyfajta hamis motorhangot adjon ki, ezzel könnyebben észlelhetővé téve a járművet a gyalogosok számára is.

A Porsche mindezt azzal a körítéssel kívánja eladni a leendő vásárlók számára, hogy a feljavított hamis motorhang fokozza az autó eredeti hangját, illetve érzelmesebbé teszi a vezetés élményét. A nagyjából 150.000 Ft-nak megfelelő összegű hangfájl demó verzióját be is mutatták, a hangfelvétel első felében az autó belső teréből észlelt hangot, a második felében pedig a kívülről hallható motorhangot hallhatjuk. Aki kíváncsi egy 500 dolláros mp3 fájlra, az kattintson ide.

FORRÁSelectrek.co
Előző cikkA britek szerint a Tesla az egyik legmegbízhatóbb márka
Következő cikkAz Autotrader szerint ők 2019 legjobb elektromos autói