A 2015-ben alapított kanadai vállalat eddig csak elektromos hószánok tervezésére fókuszált, és az első prototípusukat tavaly mutatták be.

Most a hószánok kialakítása kapcsán szerzett szakértelmüket az elektromos vízi járművek terén is kamatoztatni szeretnék, ami a Taiga Orca nevű jet-ski-ben testesül meg. A jármű kb. 270 kg-ot nyom és akár 180 lóerős teljesítményre is képes, végsebessége pedig 104 km/h. Hossza 2,9 méter, szélessége 1,2 méter, magassága 1,01 méter, teherbírása pedig 181 kg. Az Orca egy 23 kWh-os akkucsomagot kapott, ami egy ekkora méretű jármű esetében elég komoly. A Taiga elmondása szerint körülbelül két órát tud menni az aksi egy töltéssel normál körülmények között.

A Taiga Orca először 24 ezer dollárért lesz kapható (kb. 7 millió forint), és jövőre válik elérhetővé. A vállalat szerint csak ötszáz darabot fognak belőle építeni, és abból is az első száz speciális kiadás kicsit többe, 28 ezer dollárba fog kerülni (kb. 8 és fél millió forint). Noha mindez elsőre drágának tűnhet, azok akik, sokat jet-skiznek elég sokat tudnak majd spórolni vele a benzinen. Sőt, az elektromos vízijármű olyan területekre is bemehet, ahonnan a benzint használó hajók és csónakok ki vannak tiltva.

A Taiga is a Tesláéhoz hasonló stratégiát követ. Először egy drágább járművet hoz létre, és aztán az ebből befolyó források segítségével finanszírozza az inkább tömeggyártásra célzott további termékeit. A Taiga szerint az Orca után több új modellt is létre fognak hozni, amelyek 14 ezer dollár alatt (kb. 4,2 millió forint) lesznek kaphatók.

Előző cikkMinden, amit a 2020 Honda e-ről tudni lehet
Következő cikkA VW Crozz olcsóbb lehet, mint a Tesla Model Y