Egy, a BMW Blogon megjelent új cikk szerint a BMW 7 Series 120 kWh-os akkumulátort fog kapni, és 670 lóerővel fog rendelkezni. A BMW már évek óta gyártja első tisztán elektromos modelljét,az i3-at, de azóta komolyabb lépéseket nem tett az elektro-mobilitás felé, sőt inkább azt lehet mondani, hogy lemaradt a versenytársakkal szemben.

Az utóbbi pár hónap során a BMW már nem is számokban jelenti az Egyesült Államokban eladott elektromos autók számát, hanem csak az előző évhez képesti csökkenő százalékot teszi közzé, és ez a százalék minden jelentésben egyre nagyobb lesz, ami ebben az esetben nem jót jelent.

Ettől függetlenül a BMW-nek nagyratörő elektrifikációs tervei vannak, és ennek első jele a tisztán elektromos 7 Series piacra dobása lesz, ami a BMW i7 névre fog hallgatni.

A cikk szerint csakúgy, mint az i3 esetében, i7s verzió is elérhető lesz. Ez a felturbózott változat lesz az, ami 670 lóerőt és egy 120 kWh-s akkucsomagot kap, ami a WLTP szabvány szerint 580 km-re lesz elegendő egy töltéssel.

Az alapverzió egy 100 kWh-os akkut kap majd, és 500 lóerős lesz a teljesítménye. Azonban a hatótávolság nagyjából ugyanaz fog maradni. Mindkét modell több elektromos motort is használni fog, és alapjárat lesz az összkerék-meghajtás.

A hivatalos bejelentésre még várnunk kell a BMW-től, hogy egyáltalán tényleg minden így van-e. És arra valószínűleg még többet kell várni, hogy megtudjuk, tényleg lesz-e belőle valami. Jó kérdés például, hogy egy ilyen specifikációkkal rendelkező kocsiért mennyit fognak majd elkérni.

Előző cikkA Honda új hibridet hozott létre, bemutatkozik a 2020 CR-V Hybrid
Következő cikkAz Amazon százezer elektromos járművet vásárol a Riviantól