Mindezt Elon Musk jegyezte meg egy, az alkalmazottainak írt e-mailben. Az is bejelentésre került, hogy a Model 3 sanghaji gyártása október 14.-én fog megkezdődni.

Nagyon úgy fest, hogy tényleg sikerülni fog ez a Teslának, ami ahhoz is jól jönne, hogy a saját maguk által kiírt célokat is teljesíteni tudják. A kaliforniai vállalat még mindig úgy gondolja, hogy idén összesen 360 és 400 ezer között lesz a kiszállítások száma. Csak, hogy képbe kerüljünk, a Tesla az év első felében összesen 158,200 autót szállított le. Ahhoz, hogy meglegyen a célkitűzés, a harmadik és negyedévben egyaránt százezer fölé kell, hogy menjenek a mutatók.

A belső kommunikáció szerint ez lehetséges: „Megvan rá az esély, hogy elhozzuk az első 100 ezer kiszállítást hozó negyedévet.” – írta Musk az e-mailben. „Akkora a kereslet, hogy a Tesla akár a 110 ezre is elérheti.” – folytatja Musk. „A kihívás abban rejlik, hogy az autók gyorsan el is jussanak a vásárlókhoz.” Ahhoz, hogy ebből legyen is valami, a Teslának annyi erőforrást kell mozgósítania, amennyit csak tud. A hír hallatára csaknem 6%-ot emelkedtek a Tesla-részvények árai, amire négy hónapja nem volt példa.

Mindeközben arról is szó esett, hogy a Model 3-t a Tesla október 14.-én fogja elkezdeni Sanghajban, kínai üzemében gyártani. A kínai piacra legalább ezentúl könnyebben fognak menni a kiszállítások, hiszen nem kell többé importálni az autókat. Már a második negyedévben megépültek azok a gépek és rendszerek, amelyek segítségével a Model 3 „még költséghatékonyabb” verzióját lehet létrehozni.

Még a végére egy új infó, a Tesla nemsokára elkezdi installálni a 10.0-ás szoftverfrissítést, először csak az Egyesült Államokban, de nemsokára más piacokon is. Az update például lehetővé teszi többek közt a Netflixes streamelést is, persze csak amikor a kocsi álló helyzetben van.  

Előző cikkTényleg úgy tűnik, hogy jönnek a teljesen elektromos BMW-k
Következő cikkEgy nappal a negyedév lejárta előtt még párezer kiszállítás hiányzott a Teslának kitűzött cél eléréséhez