Az Allant+ nevű termékcsalád olyan e-bicikliket foglal magába, amelyek a cég szerint tökéletes megoldást nyújtanak a munkába járásra, a mindennapi kerékpározásra, és még sok másra is. A biciklik meghajtásáért a Bosch által fejlesztett meghajtás felel, ami jó ajánlólevél a teljesítményt és a megbízhatóságot érintően. A Trek nem aprózza el a dolgot, egyszerre 10 új modellt dob piacra a terméksorozaton belül.

A kerékpárok által használt új Bosch megahajtás-rendszer egy könnyebb elektromos motort és nagyobb kapacitású akkumulátort kapott a márka korábbi modelljeihez képest, így még tovább lehet velük elmenni. A Trek a cserélhető integrált akkumulátor nevű rendszert alkalmazza, aminek keretében az 500-625 Wh-os Bosch aksikat a bicikli vázába rejti el. És ha az 500, vagy 625 Wh nem lenne elég, a Trek egy hatótáv-növelő extra funkciót is kínál, ami során egy második akkumulátor is beépítésre kerül, duplájára növelve így a kerékpár hatótávolságát.

Az Allant+ sorozat tagjai vagy a Bosch Performance Line CX, vagy a Bosch Performance Line Speed motort használják. Az előbbi 25 km/h-s végsebességre képes, az utóbbiban kicsit több a kakaó, vele már 45 km/h-val is lehet suhanni.

Mindezek után meg kell jegyezni, hogy ezeknek az elektromos bicikliknek a Trek meg fogja kérni az árát. A legolcsóbb modell, az Allant+7 3599 dollárba (kb. egymillió forint), a sor másik végén található és a márka zászlóshajójának számító Allant+ 9.9S pedig 5999 dollárba (kb. 1,8 millió forint) fog kerülni.