A Porsche kiterjeszti a nagy kapacitású töltőállomásait, ezentúl Németország közepén. Az új park a Porsche Turbo Charging nevet kapta és Lipcsében helyezkedik el. A park 7 megawattos teljesítményre képes, kizárólag megújuló energiaforrásból.

A parkban 12 darab nagy teljesítményű, 350 kW-os- és négy 22 kW-os AC töltőegység található. A töltés a márciusi tesztidőszakban ingyenes. Ezután az eddigi szolgáltatók már jól megszokott kártyáival tudnak a felhasználók fizetni a töltésért.

„Az új töltőpark a 9-es, 14-es és 38-as autópálya között nagyban meg fogja könnyíteni az infrastruktúrát közép-Németországban. Bármilyen márkájú elektromos és hibrid autót szívesen látunk”, mondta Gerd Rupp, a Porsche szóvivője.

A Porsche szerint ezek a töltőállomások nyújthatják az új sztenderdet a töltési időben. Persze a teljesítmény nagyban függ az adott autótól is, de a megfelelő párosítással 100 km-re elég energia akár kevesebb, mint 5 perc alatt is beletölthető az autóba.

A közelben levő gyárban a Porsche arra készül, hogy minden, elektromobilitással kapcsolatos fejlesztést ott fognak végezni. Az új generációs Macan modellek gyártása is itt fog zajlani, amik teljesen elektromosak lesznek. A Panamera hybrid verziói pedig már gyártás alatt vannak ezen a telephelyen.

A jövőbeli vásárlók már Lipcsében is át tudják majd venni az új Taycan modelleket. A Porsche ugyan az első teljesen elektromos autóját Stuttgartban gyártja, de a vásárlók akár 500 kilométerrel odébb is át tudják majd venni.

A gondosan kodolgozott design részletek: kézreálló „pisztoly” és főleg „benzin-kompatibilis” folyadékhűtéses kábel átmérő

Előző cikkTU EINDHOVEN: Luca, az újrahasznosított e-autó
Következő cikkEbusco csuklós busz 2.2