A főleg elektromos buszairól ismert gyártó, a BYD France 150 000 maszkot adományoz a közlekedési hatóságoknak az Île-de-France régióban. A maszkokat egy karbon-semleges, 8.7 méter hosszú BYD eBus-szal szállították ki.

A Covid-19 vírussal folytatott küzdelem részeként a BYD France, az elektromos busz gyártó saját gyártású maszkokat adományoz a közlekedési hatóságoknak és üzemeltetőknek Franciaországban. Az első szállítmány 150 000 maszkot tartalmaz.

A BYD rekord idő alatt alakította át kínai gyárait és váltak a világ egyik legnagyobb maszkgyártóivá. Mára már több, mint 20 millió darabot tudnak előállítani naponta és ezen kívül még egyéb fertőtlenítő eszközöket is készítenek. A maszkok megfelelnek a francia és az Európai Únió által bevezetett előírásoknak is.

A vállalat elkötelezett, hogy a kialakult helyzet alatt folytassa az adományozást és segítse a francia kormányt, valamint a helyi szervezeteket is.

Megjegyzés
A BYD kiválóan hasznosítja a koronavírus kínálta PR lehetőségeket: második európai gyárára (Beuvais) hivatkozva, de nem annak a régiónak (Hauts-de-France), hanem a leggazdagabb (Ile-de-France) alelnökének ajánlott fel komoly média hírverés közepette 150 000 arcmaszkot – napi >20 milliós profit-termelő kapacitása 0,75%-át.
A sencseni óriáscég további adományokat ígér az európai közlekedési szervezeteknek Vajon első és legnagyobb európai gyára mikor kerül sorra?