Az angliai Waitrose és John Lewis áruházláncok bejelentették terveiket arra vonatkozóan, hogy jelentősen növelni akarják az elektromos járművek használatát 2030-ig, közeledve ezzel a karbonsemlegesség felé.

A vírus ideje alatt mindkét online áruházláncnak jelentősen megnövekedett a forgalma, így a befoly plusz pénz egy részét elektromos járművek vásárlására fordítják. 2021-ig nagyjából 1300 elektromos járművet akarnak vásárolni, 2030-ig pedig mind a 4800 járművet le szeretnék cserélni.

A vállalatok nyilatkozata alapján két különböző járművet fognak használni. A Waitrose egy nagyobbat az ételek szállítására, a John Lewis pedig egy kisebbet. Egyelőre nem tudni, hogy melyik gyártót fogják megbízni a feladattal, de az Arrival egy esélyes jelölt lehet, hiszen van tapasztalatuk ezen a téren.

A Waitrose most több, mint 160 000 rendelést elégít ki hetente.

Megjegyzés
Két felső-kategóriás áruházlánc partner példás megközelítéssel valósítja meg tervét:
10 éven belül teljesen kibocsátásmentesen üzemeltetnék 4 800 tagú járműflottájukat.
2 modellből 1 300-at állítanak be jövőre/másfél éven belül: a flotta több mint negyedét A Covid-19 jelentősen felfuttatta a házhozszállítási üzletágat, elegánsan indokolnak: innovatív járműveik hatékonyak+tiszteletben tartják a lakókörnyezetet ahová szállítanak
Szociális érzékenységből is példát mutatnak: szállításaik ≥25%-a rászrulóké/időseké

Előző cikkHamburg: kerületi e-midibuszok 600 megállóval Hamburgban
Következő cikkMegérkeztek az első BYD e-buszok Németországba