Flandria régió Belgiumban az eddigi legnagyobb terület lesz Európában, akik átállnak az érintésmentes fizetés rendszerre a tömegközlekedésben. A Conduent Transportation már elkészült az első fázissal és üzembe helyezte az újgenerációs rendszert a De Lijn hálózatán, Flandriában. Ez körülbelül 6.5 millió lakost szolgál ki.

Az első fázis nagyjából egy éve készült el és lehetővé teszi az érintésmentes fizetést a villamosokon és trolikon. A támogatott szolgáltatók az Europay, MasterCard és Visa. A buszok támogatása később érkezik. Tervezetten 10000 terminált fognak felszerelni egész Flandria-szerte.

Érintésmentes fizetés Flandriában a buszokon és villamosokon

A Conduent az ATLAS Ops rendszerét vezeti be az érintésmentes fizetés lebonyolításához. A második fázisban a Conduent és a De Lijn olyan felhős megoldást vezet be, melynek segítségével az utasok egy fiókot hozhatnak létre és az azon levő egyenleggel fizethetnek. Ezzel lehetővé teszik azt, hogy sok fajta eszköz támogassa a fizetést. A Conduent Transportation már több, mint 50 éve létezik és 27 országban van jelen. Főleg kormányzati szerveknek nyújtanak megoldásokat.

Megjegyzés

Magyarország és Budapest évek óta küzd felhasználóbarát e-menetjegyek bevezetésével, párhuzamosan azzal, hogy közben gyorsan változik és egyre javul a kínált szolgáltatások színvonala. Belgiumban most nagyot ugrottak: a felhőben tárolt adatokkal érintésmentes tömegközlekedési jegyvásárlást valósítottak meg 6,5 millió lakos számára. Nem lenne értelmes átugrani itthon is 1-2 közbenső szintet?

Előző cikkMegérkeztek az első BYD e-buszok Németországba
Következő cikkA Tesla egy otthoni csomagot vezetne be napelemmel, Powerwall-al és autós töltővel