Két új, teljesen elektromos Damen Ferry 2306 E3 szállt vízre Koppenhágában. Jelenleg 5 ilyen vízibusz üzemel a városban. A dán tömegközlekedési vállalat a Movia az Arrive Denmark-ot választotta ki, mint üzemeltető és Damen hajókat rendeltek. A fizetési rendszert és ennek beüzemelését a Heliox és a Staubli végezte. Az intenzív együttműködésnek köszönhetően sikerült egy modern és környezettudatos megoldást létrehozni. A hajó 13 helyen áll meg, Teglholmen és Refhaleøen között. A jármű 80 utast, 8 biciklit és 4 kerekesszéket tud szállítani.

Koppenhága: 5+2 e-vízibusz

A Movia kiemelte, hogy az új elektromos vízibuszokkal jelentősen csökken a város károsanyag kibocsátása, ami komoly lépés a karbonsemlegesség felé. A hajók is annak megfelelően lettek tervezve, hogy környezettudatosan és hatékonyan tudjanak működni, valamint az üzemeltetésük se legyen megterhelő anyagi szempontból. A kikötőbe egy új töltő rendszert is kihelyeztek, két 600 kW-os Heliox OC töltővel.

Piet Faasse, a Damen Shipyards szóvivője szerint elégedettek az Arriva Denmark elköteleződésével kapcsolatban. Az olyan elkötelezett partnerek, mint a Staubli és a Heliox segítségével remek eredményeket értek el.

Megjegyzés
A koppenhágai elektromos vízibuszok új fejezetett nyitottak a városi e-mobilitásban:
5 után 2 továbbfejlesztett hajó érkezett, az innovatív Heliox töltő infrastruktúra is  bővült  A dán-holland-svájci-német együttműködés eredménye: E-Cross környezeti minősítés 14-44% emissziócsökkentés. A “buszok” 80 utast, 4 kerekesszéket 8 biciklit szálítanak