Az első általánosan elérhető teljesen elektromos járművük megjelenése előtt a Mini közzétette az eredményeit annak a kutatásnak, amit annak érdekében végzett, hogy fényt derítsen az amerikai emberek elektromos járművekről alkotott képére. Amíg a legtöbben azt gondolják, hogy az elektromos autók csak azoknak érdekes, akik új dolgokat szeretnének kipróbálni, a megkérdezettek többsége egyetértett azzal, hogy jóval kisebb hatótávolsággal is elboldogulnának, mint amekkorát a legújabb modellek kínálnak.

A tanulmány arra is rávilágított, hogy az emberek több mint kétharmada szerint az elektromos járművek a legjobban a városi közlekedésre alkalmasak, és 73% nyilatkozott úgy, hogy bőven megfelelne nekik a 120 km-es hatótávolság a mindennapi autóhasználat során. Ez sokkal alacsonyabb, mint a 300 km feletti távolságok, amikre az olyan autók képesek, mint például az Audi E-Tron vagy a Hyundai Kona EV, hogy csak egy párat említsünk a legújabb elektromos autók közül.

Ez jó hír az új elektromos autójuk, a Mini Cooper S E számára, melyet jövő év elején kezdenek el árulni. Különböző források kb. 190  km-re becsülik a távolságot, amit még a BMW i3 városi autó is simán überel. Viszont ha belegondolunk abba, hogy a Mini legtöbb modellje városlakók és ingázok körében a legnépszerűbb, ez az érték pont jó lehet egy bizonyos típusú Mini vásárló számára.