Az első általánosan elérhető teljesen elektromos járművük megjelenése előtt a Mini közzétette az eredményeit annak a kutatásnak, amit annak érdekében végzett, hogy fényt derítsen az amerikai emberek elektromos járművekről alkotott képére. Amíg a legtöbben azt gondolják, hogy az elektromos autók csak azoknak érdekes, akik új dolgokat szeretnének kipróbálni, a megkérdezettek többsége egyetértett azzal, hogy jóval kisebb hatótávolsággal is elboldogulnának, mint amekkorát a legújabb modellek kínálnak.

A tanulmány arra is rávilágított, hogy az emberek több mint kétharmada szerint az elektromos járművek a legjobban a városi közlekedésre alkalmasak, és 73% nyilatkozott úgy, hogy bőven megfelelne nekik a 120 km-es hatótávolság a mindennapi autóhasználat során. Ez sokkal alacsonyabb, mint a 300 km feletti távolságok, amikre az olyan autók képesek, mint például az Audi E-Tron vagy a Hyundai Kona EV, hogy csak egy párat említsünk a legújabb elektromos autók közül.

Ez jó hír az új elektromos autójuk, a Mini Cooper S E számára, melyet jövő év elején kezdenek el árulni. Különböző források kb. 190  km-re becsülik a távolságot, amit még a BMW i3 városi autó is simán überel. Viszont ha belegondolunk abba, hogy a Mini legtöbb modellje városlakók és ingázok körében a legnépszerűbb, ez az érték pont jó lehet egy bizonyos típusú Mini vásárló számára.

Előző cikkA Geely új teljesen elektromos márkát indít és egy új felsőkategóriás szedánt mutat be
Következő cikkPárizs hároméves szerződést ír alá a Formula E-vel