2013 óta 1.2 milliónyi eladott példányszám után a Renault bemutatta a következő generációs Captur-t, melyet a várakozásoknak és trendeknek megfelelően plug-in hibridként is megvásárolhat majd a nagyközönség.

Az új Captur műszakilag az új CMF-B platformon alapszik, az E-Tech Plug-In Hybrid verziót egy 9.8 kWh-s akkumulátor hajtja. Tisztán elektromos üzemben állítólag 45 km-t lehet majd megtenni vele.

Az első plug-in-hibrid modellek értékesítése 2020-ban kezdődik meg. A Renault a közeljövőben várhatóan tovább bővíti plug-in-kínálatát, a család új tagja valószínűleg a Megane lesz.

Hibrid motor – E-TECH Plug-in

A Renault mindig is az új technológiák úttörőjének számított, és a legújabb Captur bemutatásával a cég ezt újból igazolni tudta. A 2020-as Captur a széria történetének első modellje, mely plug-in hibrid meghajtással is megvásárolható lesz.

Az E-TECH Plug-in névre hallgató motort úgy tervezték, hogy az új generációs Captur a leghosszabb tisztán elektromos üzemben megtehető távolságot és a legjobb átfogó teljesítményt kínálva a plug-in hibrid piacon a vásárlóközönséget meggyőzve a háztartások egyetlen autójává váljon. A cég innovativitását jól demonstrálja, hogy a Renault összesen több mint 150 szabadalmat jegyeztetett be a motor kapcsán.

A tisztán elektromos módban 45 kilométert akár 135 km/h-val is megtevő modell valódi sokszínűséget mutat. A tulajdonosok az új Capturt nyugodtan használhatják mindennapi útjaikra üzemanyag használata nélkül, hosszabb hétvégi útjaiknak pedig anélkül is nekivághatnak, hogy az akkumulátor hatótávolságán izguljanak.

A Captur két elektromos motorjának speciálisan kifejlesztett rendszere és folyamatos energiaregeneráló képessége mindig megtart annyi töltést a 9.8kWh-s akkumulátornak, hogy az autó alacsony sebesség mellett elektromos módban üzemeljen a fogyasztás csökkentését elősegítve.

A hajtáslánc elektromos része egy új, 1.6 literes benzinmotorhoz van kapcsolva, amely teljes mértékben az új modell effektív működésére lett tervezve, és a káros kibocsátás visszafogásának érdekében részecskeszűrővel lett ellátva. Az autót egy innovatív multifunkciós váltóval is felszerelték, mely folyamatosan állítható a tökéletes vezetési élmény érdekében.

A vadonatúj Captur az otthoni foglalatokhoz Mode 2-, míg a benzinkutakhoz Mode 3-kompatibilis csatlakozóval lesz ellátva.

 

FORRÁSinsideevs.com
Előző cikkA BMW és a Daimler karöltve dobnák piacra legújabb fejlesztéseiket
Következő cikkKlasszikus V8-as dizájn formabontó elképzelésekkel tarkítva a Curtiss legújabb motorján