A Nissan a Dongfeng kínai autógyártóval közösen egy új elektromos pickup truckot kezd el árulni az ázsiai országban, ami a Dongfeng Rich 6 EV nevet kapta.

Kínában nagyon komolyan kell venni a zéró emissziós szabályozást, így az autógyártók rákényszerültek arra, hogy felgyorsítsák a tisztán elektromos járműveik gyártását. Így nem egy márka csak a kínai piacra készít elektromos autókat.

Ezek közül az egyik a Nissan, akik most egy közös vállalkozásra léptek az állami Dongfeng autógyártóval, hogy közösen megalkossák a Dongfeng Rich pickup truck teljesen elektromos változatát. A benzines verzió a Nissan pickup platformját alkalmazza, és ezt alakították át elektromos meghajtásra.

Az öt férőhelyes Dongfeng Rich 6 EV viszonylag kompakt méretű, a súlya 1983 kg, maximális teherbírása pdig 490 kg. Egy 160 lóerős, 420 Nm nyomatékkal rendelkező elektromos motort kapott, valamint egy 68 kWh-s akkucsomagot.

A Dongfeng szerint egy töltéssel 403 km-t tud megtenni, de mindezt a NEDC szabvány állítja, ami általában közel sem jár a normál autóhasználat során mért adatokhoz.

Az autó végsebessége 110 km/h, és a vállalat szerint gyorstöltésre is alkalmas, az aksi 45 perc alatt ér fel 80%-ra.

A Dongfeng Rich 6 EV akár már a következő hónapban megvásárolhatóvá válhat. Az árat hivatalosan még nem tették közzé, de a várakozások szerint extrém olcsó lesz, a kedvezmények után körülbelül 130 ezer jüanért (kb. 5 és fél millió forint) kapható.

Előző cikkSmart EQ forfour teszt
Következő cikkItt az Evija, a Lotus két millió dolláros elektromos hiperautója