Tavaly a Jaguar jelentette be, hogy új formában hozza vissza a klasszikus E-Type autót, amely az I-Pace technológián alapuló elektrifikáción ment végbe időközben. A VW is egy hasonló bejelentést tett, és az ikonikus bogárhátúk most ez új e-up! meghajtásával is elérhetők lesznek.

A kicsi kocsi akkurendszere 14 lítium-ion modulból áll, melyek egyenként 2,6 kWh-s kapacitással bírnak, ami azt jelenti, hogy összesen 36,8 kWh-t tud nyújtani. A nagyobb teljesítmény és az elektrifikációból eredő súlytöbblet miatt egy kicsit át kellett alakítani az autó alvázát és a fékrendszert. Annak ellenére, hogy a teljes súly 1280 kg-ra nőtt, az e-Beetle 50 km/h-ra kevesebb, mint 4 másodperc alatt gyorsul fel, 80 km/h-hoz pedig kevesebb, mint 8 másodperc kell. A 150 km-es végsebességre képes bogárhátú hatótávolsága 200 km lesz, ami bőven elég egy klasszikus villanyautóval megtett kis kiruccanáshoz. A beépített és sorozatgyártott alkatrészeknek köszönhetően az autó kombinált töltőrendszere gyorstöltésre is alkalmas. Ez azt jelenti, hogy körülbelül egy óra alatt annyi energiát lehet tölteni a kocsiba, hogy azzal akár 150 km-re is el tudjon menni.

A Volkswagen fogja gyártani az elektromos átalakításhoz szükséges alkatrészeket, de a beépítéshez partnerkapcsolatra léptek az eClassics-szal. Hivatalos információt még nem tettek közzé az árazásról és arról sem, hogy mikor lesz majd megvásárolható az elektrifikált verzió. A jövőben épülő és átalakuló további klasszikus modellekhez valószínűleg majd a MEB platformot, és nem az e-up! által használtat fogják alkalmazni.

Előző cikkA Tesla is beugrik a Nürburgringre a Model S-el
Következő cikkElőkelő helyen végzett a Model 3 az augusztusi eladások listáján