Ahogyan azt korábban megírtuk, miután a Porsche Taycan rekordidőt ment a Nürburgringi versenypályán, Elon Musk mindenképpen be akarja bizonyítani, hogy még mindig a Tesla autói a legjobban teljesítő elektromos járművek a mai piacon.

A múlt héten olvashattuk, hogy a Model S is menni fog egy-két kört a pályán. Az új információk szerint a Tesla a megterhelő versenypályához igazítja az autót, de egyelőre nem fog tudni rekordidőt menni. Viszont egy friss tweet szerint jövőre az új Roadster meg fogja kísérelni a rekorddöntést.

Első bemutatása során az új Roadster elég komoly specifikációkat kapott, beleértve az 1,9 másodperces 0-100 km/h-ra való gyorsulást, és az ezer km-es hatótávolságot is. Más szuperautó-gyártók is elismerték, hogy a Tesla most még magasabbra emelte a lécet. És akkor ezek még csak az alapverzió kapacitásai, további verziók még többre lesznek képesek. Sőt a hírek szerint a SpaceX is részt fog venni a kocsi meghajtásának kialakításában, mely során egy rakétameghajtáshoz hasonló löketet kaphat a Roadster, amivel drasztikus módon javulhat a gyorsulás, a végsebesség, a fékezés, és a kanyarodás is. Egyesek szerint még a végén repülni is tud majd vele a Tesla…

A Tesla-rajongók úgy vélik, a Roadster egy igazán jó időt fog tudni menni a Nürburgringen. A magas energiakapacitás, a nagyobb végsebesség és gyorsulás, valamint a SpaceX technológia feltehetőleg jól fog jönni a versenypályán.

Pár évvel ezelőtt a NIO EP9 elektromos szuperautó vert meg minden sorozatgyártott kocsit a Nürburgringen a 6:45.90-es idejével, a Porsche Taycan pedig 7:42-es időt ment, amivel a négyajtós elektromos sportautó rekordot állította fel.

Előző cikkÍgy nézne ki egy Honda E Type R
Következő cikkA BMW Group 2021-re egymillió teljesen elektromos és plug-in hibridet szeretne az utakon látni