A Mazda ugyan jó sokáig kivárt az EV-k piacára való belépéssel, legfrissebb sajtóközleményük szerint viszont ez a korszak végre-valahára lezárult.

Október 23-át jelölték meg a leleplezés dátumaként, ez a Tokiói Motor Show előestéje lesz. Ugyan korábban már bemutatták a készülődő EV-nek tervezett platformot, mindezt a CX-30 karosszériája mögé bújtatták, így teljes képet nem kaptunk az autóról.

Valószínűsíthetően az eddig névtelen elektromos Mazda nem teljes mértékben a CX-30 külsejét kapja majd, de jelzés értékűek lehetnek ezek az arányok, úgy sejtjük, nem véletlenül választották ezt a karosszériát a korábbi bemutatásra Oslóban.

Arról már több ízben hallhattunk, hogy a Mazda nem különösebben hisz a nagy akkupakkokban, ezt igazolja az is, hogy a prototípusban mindössze egy 35,5 kW-os akkumulátor kapott helyet. Összehasonlításképpen ez pont akkora, mint amekkorát az aprócska Honda e városi kisautó használ.

Ha hinni lehet a híreszteléseknek, az autót egy 105 kW-os, 140 lóerős villanymotor hajtja majd. A japán autógyártó ugyan sok részletet nem közölt a járműről, de annyit még elárultak, hogy 50 kW DC és 6,6 kW AC töltési teljesítménnyel kalkulálhatnak a SUV iránt érdeklődők.

FORRÁSinsideevs.com
Előző cikkA Fiat V2G tesztprojektet indít Olaszországban
Következő cikkA menet közbeni indukciós töltés forradalmasíthatja a villanyautózást?