TU EINDHOVEN: Luca, az újrahasznosított e-autó

Az Eindhoveni Műszaki Egyetem Ecomotive csapata egy újabb érdekes koncepció autóval állt elő. A Luca egy elektromos autó, mely a fenntarthatóság jegyében készül.

0
Luca
Luca

Ebben a könnyű váz és az újrahasznosított anyagok segítik. A diákok lenből készült anyagot, valamint újrahasznosított PET palackokat és alumíniumot használtak a tervezés során. A csapat meg akarta mutatni, hogy nem csak az autók lehetnek olcsóbbak, de a gyártás során a hulladék is hasznosnak bizonyulhat.

A kétajtós járművet két motor hajtja, összesen 15 kW-os telejsítménnyel. Ugyanazzal az eljárással hajtják, mint amit a Lightyear projektjükben használtak. A hatékonyság az akkumulátor és a kerek között 92%-os. Az akkumulátor kapacitásáról nincsenek információk. Arról viszont szó esett, hogy a modulok kicserélhetőek nagyobb vagy modernebb változatokra is.

A Luca belseje sem kevésbé érdekes. Belül egy kád-szerű kialakítással találkozhatnak az utasok. A panelek újrahasznosított PET palackból és lenből készültek. Az autó vázához főként újrahasznosított alumíniumot használtak. Az akkumulátor a váz elején található. A hagyományos autókban található számítógépes rendszer a csapat szerint felesleges, így ezt a szerepet az okostelefonunk veszi át, míg a fontosabb dolgok (pl. a sebesség kijelzése) a szélvédőre vannak vetítve.

FORRÁSelectrive
Előző cikkVajon le tudja szorítani a Tesla az akkumulátorokat 100 dollár/kWh alá?
Következő cikk7 megawattos töltőparkot nyit Lipcsében a Porsche