A kialakult vírushelyzet ellenére a Busworld nagyon elégedett volt a látogatók számával. A rendezvényre 7935 vendég ment el, 75 különböző országból. 9 cég szerepelt a rendezvényen és 35 különböző buszt láthattak a vendégek.

            Az Isuzu a rivaldafényben a 2020-as Busworld Turkey-n

Az Isuzu 4 járművet mutatott be: Citiport 12 CNG, Novociti Life, Novo Lux és az elektromos Novociti Volt. A tavaly leleplezett elektromos kisbusz 200 kWh-s akkumulátort kapott, mely 270km-es hatótávot biztosít. A 240 kW-os motor 2300 Nm nyomatékra képes.

A gyártó jelenleg 42 országba exportálja járműveit. Ezt 2023-ig 60-ra szeretnék növelni.

A Karsan a teljesen elektromos Jest Electric és Atak Electric-et mutatta be. A gyártó 68 Jest Electric-et és 18 Atak Electric-et adott el 1 év alatt. A Jest Electric-ben egy igen erős BMW motor lapul. Mindkét modell készen áll a sorozatgyártásra.

Otokar, a piacvezető a Kent Electra modellel

Az Otokar a piacvezető a török buszgyártók között. A kiállításra 5 modellt hoztak el: Sultan LF, Sultan Mega, Sultan Comfort, Otokar Doruk és a legújabb feljesztésüket is. A jármű 12 méter hosszú és teljesen elektromos. A fékezés közbeni visszatöltésből 20%-nyi energiát tud visszanyerni. A 289 kWh-s akkumulátort három óra alatt lehet feltölteni.

Az Otokar terve az, hogy növelje az exportját és a világon végül mindenhol jelen legyenek.

Busworld Academy, a hab a tortán

A Busworld Academy szervezet célja, hogy a károsanyag-kibocsátást nullára szorítsák vissza a tömegközlekedésben.

Előző cikk100 új Bozankaya troli érkezik Bukarestbe
Következő cikkAz IAT útjára indítja a “Mission Bus”-t