A nevadai Gigafactory 1 jelenleg a világ legnagyobb akkumulátorgyára, évi 35 gigawattórányi akkumulátort állít elő. A gyár tulajdonosa a Tesla, de a Panasonic felel az akkumulátorcellák gyártásáért.

A két vállalat tervei szerint fokozatosan növelték volna a Gigafactory 1 teljesítményét évi 105 gigawattórányi akkumulátorcella- és 150 gigawattórányi akkumulátorgyártásra, ami a Tesla egyre növekvő forgalmát hivatott volna támogatni.

Azonban most a nagy tiszteletnek örvendő japán üzleti magazin, a Nikkei, azt közölte, hogy a Tesla és a Panasonic befagyasztotta a Gigafactory 1 bővítésére irányuló befektetéseket:

„A Tesla és a Panasonic leállította a világ legnagyobb elektromos akkumulátorokat gyárának, a Gigafactory 1 kapacitásának bővítését szolgáló terveit, mivel egyre nagyobb a Wall Street-en az aggodalom az Elon Musk autógyára iránti csökkenő kereslet miatt.”

A Tesla egy szóvivője reagált a felröppent hírre:

„Természetesen továbbra is folytatjuk a szükség szerinti új befektetéseket a Gigafactory 1 esetében. Azonban úgy gondoljuk, jóval nagyobb teljesítményt tudunk nyerni a meglévő gyártási berendezés fejlesztésével, mint arra a korábbi becslések engedtek következtetni.”

A Nikkei még azt is megírta, hogy a Panasonic a Tesla új sanghaji gyárában is felfüggesztette a befektetéseket:

„A Panasonic a Tesla sanghaji integrált autóipar akkumulátor és elektromos jármű gyárába való tervezett befektetését is leállítja. Ehelyett, műszaki támogatást fog nyújtani, és bizonyos mennyiségű akkumulátort fog szállítani a Gigafactory-ból. A Tesla elkötelezett amellett, hogy több gyártótól is akkumulátorokat vásároljon a sanghaji gyárban épülő autók számára.”

A Tesla részvények több mint 4%-ot estek a hír megjelenése után.

Érdemes megjegyezni, hogy az amúgy megbízható Nikkei nem tüntet fel semmiféle forrást, és mindent tényként kezelnek. Az is érdekes, hogy a cikk azt állítja, hogy a Panasonic leállítja a Gigafactory 3-ba tervezett befektetést, noha eddig ezt eddig sehol sem közölték, hogy a Gigafactory 3-ba terveznek befektetni. Valószínűleg van igazság a dologban, de azért várjunk amíg nem lesz hivatalos bejelentés a témában.

Előző cikkA Tesla visszalép a 35 ezer dolláros Model 3 alapverziótól, ehelyett növeli az árat és robotpilótát tesz bele
Következő cikkElképzelhető, hogy a Kia Európában is elkezd elektromos autókat gyártani